Korte Hoogstraat 15 E
3011GJ Rotterdam
010 - 414 9946
kantoor@alsemgeestdb.nl

Utiliteit Bouw bedrijfsgebouwen Schmidt Zeevis Rotterdam BV
Project

Schmidt Zeevis Rotterdam BV

Opdrachtgever

Schmidt Zeevis Rotterdam BV

Locatie

Rotterdam Spaanse Polder

Ontwerp

2014

Uitvoering

2015

De basis van het ontwerp is een schip, conceptueel ontwikkelt in samenwerking met Blokhuis Braakman architecten, dat ligt afgemeerd in een binnenhaven met aan de rechterkant een kade en aan de linkerkant een container terminal. Het bijbehorende gebouw bestaat uit twee verdiepingen en een ‘kajuit-stuurhut’ die functioneert als representatieve ontvangstruimte. Op de begane grond bevinden zich vier delen van het hoofdgebouw: de fabriek voor de verse vis en aanverwante producten, de in- en uitgaande expeditie/goederenstroom, de winkel en het inpandige vrieshuis. De winkel, die dient als een soort frontoffice van het gebouw, ligt aan de kade waar gasten en klanten kunnen parkeren.

Aanverwante verpakkingsafdelingen, krattenwasserij en opslag, invries- en ontdooiunits alsmede een beveiligde export cel behoren tot de aanvullende ruimten. Het 400 m² grote order kantoor is de spil van het bedrijfsproces en daarom centraal gelegen in het pand. “Met behulp van volledige glaswanden en twee grote vides vanuit het dak komt het daglicht optimaal binnen in de kantoorruimtes.”

Het hele gebouw is opgetrokken uit een prefab betonconstructie met een stalen dak. De bootvorm werd uitgevoerd als vrijstaand stalen scherm rondom de hoofdmassa van het gebouw. “Door aan de zijde van de vergaderzaal de boeg open te houden geef je gasten het gevoel aanwezig te zijn op een echt schip.”

Het vrieshuis staat vanwege het enorme temperatuurverschil (-25 graden) los in haar fundering en de opgaande stalen hoofddraagconstructie. Hierdoor ‘krimpt’ het vrieshuis los van het hoofdgebouw. “Met een  vloeroppervlak van 872 m2 en een hoogte van 15 meter is het inpandige vrieshuis een goede investering. Met deze alles-onder-één-dak constructie worden de doorgroeimogelijkheden voor de toekomst gegarandeerd.”

 

Cookie instellingen

Alsemgeest Design & Build maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid
Instellingen