Korte Hoogstraat 15 E
3011GJ Rotterdam
010 - 414 9946
kantoor@alsemgeestdb.nl

Project

architects house

Opdrachtgever

eigen woonhuis architect

Locatie

Bergse Linker Rottekade 341 Rotterdam

Ontwerp

2008

Uitvoering

2009

Dit eigen woonhuis aan de dijk van de Rotte op de grens van Rotterdam en Bergschenhoek is ontworpen in precieze aansluiting op de natuurlijk elementen uit de locatie. Het riviertje de Rotte aan de voorzijde en het weidse uitzicht vanuit de achterzijde, met in de horizon de 60-er jaren wijk Ommoord als beeld van de stedelijke omgeving, waar de Rotte mee is verbonden zijn de belangrijkste elementen welke tezamen met het te overbruggen hoogteverschil tussen de Rotte dijk en de achterliggende tuin aan de boezem het ontwerp in grote mate bepalen. Vanuit de opdrachtgever bestond daarnaast de wens om een alom vattend open verbinding te creëren tussen de onderlinge ”openbare ruimten” in het huis. Het geheel leidt tot een voor – en achterhuis georganiseerd rondom een vide die zorg draagt dat in de 13 meter diepe woning ook het middendeel volledig in het daglicht komt.

Het hoogte verschil wordt in deze vide overbrugd door halve stalen steektrappen die de drie verdiepingen aan de voorzijde en de twee verdiepingen aan de tuinzijde verspringend met elkaar verbinden. Het voorhuis is daarbij uitgevoerd in een strakke gestukte gevel waar het achterhuis bestaande uit natuurstenen blokken ”in schuift”. De kop gevels voor en achter liggen enigszins verdiept terug en zijn met een open latten systeem van verduurzaamd vuren hout afgewerkt. In het interieur een strakke afwerking en veel licht. het interieur vormt een strak vormgegeven geheel wat wordt genuanceerd met warme detail elementen. Vanuit vrijwel elke positie in de verblijfsruimten is zicht op de Rotte als verbinding met de stad.

Cookie instellingen

Alsemgeest Design & Build maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid
Instellingen