Korte Hoogstraat 15 E
3011GJ Rotterdam
010 - 414 9946
kantoor@alsemgeestdb.nl

Project

AHOED Copenhaeghe

Opdrachtgever

Facilitaire Stichting Gezondheidszorg

Locatie

Kopenhagenlaan Vlaardingen

Ontwerp

2004

Uitvoering

2006

Een twee laagse nieuwbouw geïntegreerd in 60-er jaren hoogbouw flatwijk te Vlaardingen Holy. Het gebouw wordt gebouwd in opdracht van de Facilitaire Stichting Gezondheidszorg waarin vertegenwoordigers van de diverse 1e lijns gezondheidszorg samenwerken. Dit zijn onder andere de regiogebonden ziekenhuizen, artsen vertegenwoordiging en verzekeraar DSW.

De AHOED biedt onderdak aan een 1e lijns gezondheidscentrum met een apotheek, 5 huisartsen, 500 m2 kantoor thuiszorg, 2 tandartspraktijken en een consultatiebureau. Het gebouw bestaat uit 2 lagen met en separate installatieopbouw.

Het gebouw ligt aan alle zijden vrij in het groen waarop het gevelontwerp naar de verschillende zijden  is aangepast ontworpen maar wel steeds als een geheel vormgegeven. Vanwege de omringende hoogbouwblokken is dak, als 5e gevel, vorm gegeven met een aangepaste zinken afwerking.

Het medisch centrum te Vlaardingen vertegenwoordigd op heldere wijze onze  architectuur opvattingen. Moderniteit op klassieke uitgangspunten.  Dit zonder direct in een ‘’retro architectuur’’ te vervallen waarbij wij mogelijkheden creëren in de wijze waarop wij omgaan met een klassieke opbouw van een nieuw te realiseren gebouw.

Cookie instellingen

Alsemgeest Design & Build maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid
Instellingen